Våningstårtor

Vi gör våningstårtor med två eller tre våningar. Välj mellan ljus- eller chokladbotten samt olika fyllningar alternativt bottnar och fyllningar efter en valfri Standardtårta. Tårtorna stryks upp med marängsmörkräm för att få raka kanter och stabilitet.

Vid frågor om innehåll på grund av allergi eller övrig specialkost, kontakta oss så ser vi över det och diskuterar fram en lösning. Priset kan variera vid allergianpassning. Grädde går att välja mellan vispgrädde och laktosfri vispgrädde.

Val av fyllningar:
- Närodlade sylter med smak av hallon, blåbär, jordgubb, drottning och hjortron
- Banansylt
- Bakhakets hallon/citronfyllning
- Bakhakets citrongrädde med färska stora blåbär
- Grädde
- Chokladgrädde
- Vaniljkräm
- Chokladfyllning
- Mousser kan göras i olika smaker som tex hallon, passion, citron, lime, jordgubb, päron och apelsin.

 

Tips på goda smakkombinationer:

Ljus botten, valfri sylt, vaniljkräm och grädde eller syltgrädde

Ljus- eller choklad botten, vaniljkräm eller chokladfyllning och Bakhakets hallon/citronfyllning

Ljus- eller chokladbotten, vaniljkräm eller chokladfyllning och valfri mousse

Ljus- eller chokladbotten, vaniljkräm och chokladfyllning 

Vid val av sylt på ett lager så är rådet att ha både vaniljkräm/chokladfyllning och grädde/syltgrädde/mousse på det andra lagret, för att få upp tårtan på höjden. Vid val av andra fyllningar (än sylter) så väljs en eller två fyllningar.

Kontakta oss vid frågor så kan vi diskutera fram ett förslag samt information om storlekar och priser.

Obs! Gäller ej marängtårtor. Utseendet på våra tårtor kan variera. 

 

Hur skär man en våningstårta?
En vanlig fråga som kommer in i samband med beställning av våningstårtor. När jag bygger upp våningstårtor så lägger jag en tårtbricka under varje tårta samt att det är stöttepelare under, som gör att tyngden fördelas och tårtan sjunker inte samman.

En våningstårta börjar man därför alltid att skära i översta tårtan. När hela den tårtan är borta, så tas tårtbrickan och stöttepelarna bort och man börjar skära i den undre tårtan. Vid ännu fler våningar så gör man om samma procedur igen.

Jag stryker alltid upp våningstårtor med marängsmörkräm av den anledningen att det ska bli ännu mer stabilt samt att inte fyllningarna ska tryckas ut av tyngden.