Information

Läs gärna igenom information om villkor hos Bakhaket samt vanliga frågor innan ni gör er beställning. Även lite tips på vägen angående tex frakt av tårta. Stäm gärna av med oss vid ytterligare funderingar!

Hur kontaktar jag Bakhaket?
Förfrågningar samt beställningar kan göras både på plats, via telefon (0709-530370), mail (info@bakhaket.se), kontaktformuläret på hemsidan eller via Facebook-mailen. Det går inte att skicka meddelanden via Instagram Direct. Frågor via kommentarer på Facebook och Instagram är lätta att försvinna i flödet, så hör gärna av er via våra andra kontaktmedel.

Hur länge håller en tårta?
De allra flesta tårtor håller bra i 2-3 dagar om du förvarar dem på rätt sätt. Ha kvar dem i tårtkartongerna i en kyl på ca 4-6 grader. Beroende på hur fuktigt det är så finns alltid en risk att marsipantårtor svettas, men håll tårtan i kartongen i en så kall kyl det går så minskas risken. Undantag gäller marängtårtor som är bäst att ätas samma dag som hämtning. Vi rekommenderar inte förvaring på exempel en altan eller liknande då fukten kan vara helt annorlunda än i ett kylskåp.

Hur sätts priset på specialtårtor?
Som exempel så kan Figurtårtor ha olika pris då det beror på hur mycket dekorationer som önskas. Ju mer och svårare dekorationer - ju längre tid tar en tårta att göra och då kan priset bli högre än grundpriset. Även allergianpassning kan öka priset då dess råvaror är dyrare och att det oftast är extraarbete vid allergianpassning. Även val av specialsmaker eller ej säsongsbetonade fyllningar kan påverka priset.

Allergier
Vi kan i många fall allergianpassa våra bakverk eller göra dem utefter specialkost. Dock kan vi aldrig garantera att de bakverken är utan spår av allergener eller vissa råvaror då det finns i lokalen! 

Var hämtas min beställning?
Er beställning hämtas på Bakhaket via Västergatan 6D i Växjö. Vänligen respektera er bokade tid alternativt våra öppettider! Om ni inte kan komma vid utsatt tid, vänligen ring och meddela detta.

Hur sent kan jag avboka en beställning?
Avbokning senare än 5 vardagar innan hämtningsdagen kan komma att debiteras delvis eller helt beroende på om råvaror köpts in och/eller om arbetet med beställningen påbörjats.

Sjukdom
Reservation för sjukdom då jag är själv i företaget och har rätt att avboka er beställning vid sjukdomsfall.

Betalning
Betalning sker på plats vid hämtning via kortbetalning (ej kontanthantering) alternativt via faktura om ni är ett företag som önskar detta, men då ska detta ha meddelats vid bokningen.

Villkor efter hämtning av er beställning
När jag lämnar över tårtan till er så ligger ansvaret hos er hur ni väljer att hantera tårtan samt frakta den. Tänk på att hålla tårtkartongerna vågräta, inte ha tryck ovanpå dem, ställ dem på plana ytor i tex en bil (ej i sätena) och se till så att de inte glider runt i bilen. Kör ni med våningstårtor eller andra höga tårtor så kör varsamt i tex rondeller, över farthinder och undvik snabba inbromsningar om möjligt. Tårtorna är stabila att frakta om ni kör på ett säkert sätt.

Vi rekommenderar inte att ni cyklar med tårtorna och bär ni dem så håll gärna en hand under kartongen och inte bara i snöret om det är en stor och tung tårta.

Jag står ej för om tårtan gör sönder vid frakten eller tappas efter hämtning.

Vi rekommenderar inte att ni kör med våningstårtor på Västergatan då det är kullersten och farthinder.

Hur skär man en våningstårta?
En vanlig fråga som kommer in i samband med beställning av våningstårtor. När jag bygger upp våningstårtor så lägger jag en tårtbricka under varje tårta samt att det är stöttepelare under, som gör att tyngden fördelas och tårtan sjunker inte ihop.

En våningstårta börjar man därför alltid att skära i översta tårtan. När hela den tårtan är borta, så tas tårtbrickan och stöttepelarna bort och man börjar skära i den undre tårtan. Vid ännu fler våningar så gör man om samma procedur igen.

Jag stryker alltid upp våningstårtor med marängsmörkräm av den anledningen att det ska bli ännu mer stabilt samt att inte fyllningarna ska tryckas ut av tyngden.

Bröllopskonsultation och provtårta
Är ni intresserade av att göra en beställning till ert bröllop så kan vi erbjuda en bröllopskonsultation. I den ingår en 30 minuters konsultaton där vi sitter ner och diskuterar era önskemål. För längre möte debiteras 150kr per påbörjade 15min.

Provtårta till rabatterat pris kan köpas till utefter de önskemål ni har med smaker och utseende.

Miljötänk
Vi på Bakhaket anser att det är viktigt att tänka på miljön och att alla bör göra vad man kan för att vår jord ska hålla så länge det går. Förutom att vi källsorterar så väljer vi även att köpa in så mycket lokala produkter och råvaror som är möjligt, för att helt enkelt minska utsläppen vid långa och onödiga transporter. Vi har även valt att enbart erbjuda elektroniska kvitton. Det går därför inte att få ett papperskvitto utan det kan skickas via sms eller mail. Vi försöker även att göra svinnet så litet det bara går och säljer hellre ut bakverk billigare än att slänga dem. 

Man kan inte göra allt - men alla kan göra något för miljön!

GDPR
Information om vår personuppgiftspolicy hittar ni via denna länk.